Jeugdtennis

LET OP: Niet compleet actueel. Deze pagina wordt bijgewerkt.

De Jeugdcommissie regelt alle zaken betreffende de junioren binnen onze vereniging, zoals de competitie, jeugd(mid)dagen/toernooitjes, de trainingen en andere recreatieve activiteiten die soms veel en soms iets minder met tennis te maken hebben.

Wil je weten wie de leden van de Commissie Jeugd Tennis (CJT)  zijn kijk dan op de site onder Bestuur en Commissies.

Trainingen

NTC’72 werkt samen met TTA voor het geven van tennislessen. Er worden jaarlijks 34 lessen gegeven en deze starten in januari. Tijdens de vakanties van de basisscholen van Nederweert is er geen les. Door rekening te houden met vakantie en uitval in verband met slecht weer is de vermoedelijke einddatum meestal in oktober/november. Tussentijds instromen is mogelijk. De kosten van de tennislessen zullen dan naar evenredigheid berekend worden. Voor actuele kosten, zie

Wil je kind kijken of hij/zij tennissen leuk vindt dan mogen er 3 gratis proeflessen gevolgd worden. Als uw kind het na deze lessen leuk genoeg vindt om door te gaan, is een lidmaatschap bij NTC’72 verplicht. Bij de pagina contributie vind u meer informatie omtrent de lidmaatschapskosten.

Vragen? Informeer bij trainer Rinske Neele van TTA of bij Roel Feijen (voorzitter jeugdcommissie).

Wedstrijden (Competitie en toernooien)

Bij tennis horen, net zoals bij andere sporten, wedstrijden. Bij tennis kan dit in 2 vormen zijn, competitie en toernooien. Verschillende keren per jaar wordt door de KNLTB competitie georganiseerd. Bij NTC ’72 doen we meestal mee met de competitie in het voorjaar en het najaar. Daarnaast organiseren verschillende clubs ook toernooien.

Competitie Tenniskids

Voor kinderen t/m 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De jongste jeugd die spelen in Rood, Oranje en Groen kunnen competitie spelen door mee te doen aan de Tenniskids competitie. Jaarlijks doen er al zo’n 25.000 kinderen mee aan de Tenniskids Competitie.

Klik hier voor meer informatie op de site van de KNLTB.

Onderstaand een korte samenvatting.

Tenniskids Rood

Tenniskids Oranje

Tenniskids Groen

Vragen? Informeer bij trainer Rinske Neele van TTA of bij Roel Feijen (voorzitter jeugdcommissie). Je kunt ook een email sturen naar voorzitter-jeugd [at] ntc72.nl

Overige (tennis)activiteiten

Interne clubkampioenschappen

Overige (externe) tennisactiviteiten

Externe toernooitjes

Probeer af en toe mee te doen aan toernooitjes, en niet alleen die op de club. Als je ergens anders speelt, speel je weer tegen kinderen die je niet kent en dit is leuk en leerzaam. Via de site van de KNLTB kun je ook zoeken naar leuke toernooien.

Klik hier om naar de toernooizoeker te gaan.

Inschrijven toernooien graag via onderstaand formulier.

Spelregels, ook tenniskids

Meer info over de spelregels lees je hier

Overige niet tennisactiviteiten

Jaarlijks proberen we ook activiteiten te organiseren waarbij niet getennist wordt. Denk aan een film of bingoavond. Hopelijk hebben jullie zo een beetje een beeld gekregen wat er bij NTC’72 georganiseerd wordt voor de jeugd. In het jaar dat je 18 wordt ga je over naar de senioren. Ook hier is wat informatie voor toegevoegd.

Als er nog vragen zijn dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen via voorzitter-jeugd [at] ntc72.nl

Link – Info over tenniskids

Download – info telling