Jeugdtennis

De Jeugd Commissie regelt alle zaken betreffende de junioren binnen onze vereniging, zoals de competitie, de diverse jeugdtoernooien, de trainingen en andere recreatieve activiteiten, die soms veel en soms iets minder met tennis te maken hebben.

Wil je weten wie de leden van de Commissie Jeugd Tennis (CJT)  zijn kijk dan op de site onder Bestuur en Commissies.

Trainingen

NTC’72 werkt samen met TTA voor het geven van tennislessen. Er worden jaarlijks 32 lessen gegeven en deze starten in januari. Tijdens de vakanties van de basisscholen van Nederweert is er geen les. Door rekening te houden met vakantie en uitval in verband met slecht weer is de vermoedelijke einddatum meestal in oktober/november. Tussentijds instromen is mogelijk. De kosten van de tennislessen zullen dan naar evenredigheid berekend worden.

De kosten bedragen € 182,50,= voor 32 lessen. Indien u kind start met tennis en nog op miniveld (rood) gaat trainen zijn de kosten lager en bedragen ze € 125,= voor 32 lessen.

Wil je kind kijken of hij/zij tennissen leuk vindt dan mogen er 3 gratis proeflessen gevolgd worden. Als uw kind het na deze lessen leuk genoeg vindt om door te gaan, is een lidmaatschap bij NTC’72 verplicht. Bij de pagina contributie vind u meer informatie omtrent de lidmaatschapskosten. Klik hier om in te schrijven voor de proeflessen.

Klik hier voor de indeling jeugdtraining 2018

Competitie / Worldtour

Wat is de Worldtour? Vanaf september 2013 heeft de KNLTB nieuwe richtlijnen voor jeugdtennis en competitie. Voor ALLE kinderen t/m 11 jaar is een nieuwe wedstrijdvorm bedacht met als naam Tenniskids Worldtour. De bedoeling van de Worldtour is – om naast de training – de kinderen ook korte wedstrijdjes te laten spelen. Uitgebreide informatie over de worldtour is te vinden op www.tenniskids.nl

In de Folder voor ouders Tenniskids kunt u veel informatie vinden.

Onderstaand een korte samenvatting.

De rode World Tour
Gedurende negen maanden wordt door de jeugd van NTC 72 (6 t/m 9 jaar) iedere eerste zondag van de maand jeugdcompetitie gespeeld. De rode World Tour werd voorheen miniveldcompetitie genoemd. Iedere zondag komen 3 tot 5 clubs bij elkaar om de kinderen op een informele manier te laten tennissen door middel van veel korte wedstrijdjes.

De oranje World Tour
Gedurende negen maanden wordt door de jeugd van NTC 72 (8 t/m 12 jaar) iedere eerste zondag van de maand jeugdcompetitie gespeeld. De oranje World Tour werd voorheen driekwartcompetitie genoemd. De partijen worden volgens een tiebreak systeem gespeeld waarbij de punten per ploeg opgeteld worden. Er kan aan het einde van het seizoen een bronzen, zilveren of gouden World Tour resultaat behaald worden.

De groene Competitie
De groene competitie speelt in het voorjaar en het najaar competitie op woensdagmiddag. Bij deze competitie speel je op grootveld en wordt er gespeeld om twee sets tot vier games per set (met een verschil van twee games).

Vragen? Informeer bij trainer Frank Vermeulen van TTA of bij Roel Feijen (voorzitter jeugdcommissie). Je kunt ook een email sturen naar Voorzitter-jeugd@ntc72.nl

Interne clubkampioenschappen

De interne clubcompetitie is een tenniscompetitie voor de jonge jeugd van NTC’72. Het doel is om kinderen naast competitie en trainingen ook andere tennisactiviteiten aan te kunnen bieden. Gedurende het dagdeel worden er wedstrijden gespeeld op het eigen niveau tegen kinderen van je eigen club. Iedereen kan dus meedoen, ook als je nog niet zo goed kan tennissen! Voor de kinderen t/m 12 jaar zullen deze dagen op de woensdag plaatsvinden. Voor de oudere jeugd zal gespeeld worden in de vroege vooravond.

Overige (externe) tennisactiviteiten

Regiotennis (zie bijlage)

Externe toernooitjes

Probeer af en toe mee te doen aan toernooitjes, en niet alleen die op de club. Als je ergens anders speelt, speel je weer tegen kinderen die je niet kent en dit is leuk en leerzaam. Via de site van de KNLTB kun je ook zoeken naar leuke toernooien.

Klik hier om naar de toernooizoeker te gaan.

Inschrijven toernooien graag via onderstaand formulier.

Spelregels, ook tenniskids

Meer info over de spelregels lees je hier

Overige niet tennisactiviteiten

Jaarlijks proberen we ook activiteiten te organiseren waarbij niet getennist wordt. Denk aan een film of bingoavond. Hopelijk hebben jullie zo een beetje een beeld gekregen wat er bij NTC’72 georganiseerd wordt voor de jeugd. In het jaar dat je 18 wordt ga je over naar de senioren. Ook hier is wat informatie voor toegevoegd.

Als er nog vragen zijn dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen via voorzitter-jeugd@ntc72.nl