Dé Nederweerter tennisclub, opgericht in 1972.

NTC ’72 is een actieve, gezellige tennisclub met mooie, moderne faciliteiten. Zoals de naam al zegt is de Nederweerter tennisclub opgericht in 1972.

Al sinds de oprichting bespeelt de club het tennispark Sportpark West aan De Bengele in Nederweert. NTC ’72 beschikt over zes kunstgrasbanen en twee minibanen voor de allerjongste tennissers. Alle banen zijn voorzien van heldere verlichting zodat je ook in de avonduren probleemloos kunt tennissen.

Het gehele jaar door, dus zelfs in de winter, kun je gebruik maken van de kunstgrasbanen. Momenteel heeft de club een kleine 400 leden, waarvan eenvijfde jeugdleden.

Competities op elk niveau

De diverse commissies ontplooien op prestatief en recreatief niveau volop activiteiten voor zowel de mini’s, junioren en senioren. De recreatieve activiteiten zijn vooral bedoeld voor de gezelligheid en bevorderen de onderlinge contacten.

Tijdens het voor- en najaar neemt een groot aantal teams deel aan de diverse competities. Competities waar je op je eigen niveau kunt spelen. In de herfst- en winterperiode worden allerlei andere activiteiten georganiseerd en een tiental teams doet mee aan de regionale Cranendonck competitie. Een competitie die op alle parken maandelijks in het gebied tussen Leende en Nederweert wordt gespeeld.

Hoogtepunten in het jaar zijn de clubkampioenschappen voor junioren en senioren en het Pinnenlandtoernooi. Daarnaast passeren het gehele jaar door vele recreatieve activiteiten de revue voor zowel jeugd als senioren tennissers en wordt ook het senioren 50 tennis overdag druk bezocht.

De jeugd bij NTC ’72

De jeugd neemt binnen onze club een bijzondere plaats in.

Vrijwel alle junioren nemen deel aan de trainingen. Van het voorjaar tot en met het najaar brengt een team van eigen leden op de woensdagmiddag de kinderen tot 12 jaar op een ontspannen en speelse wijze de beginselen van het tennis bij. Voor ouders leuk om te zien.

De commissie jeugdtennis organiseert ook nevenactiviteiten zoals een jeugdkamp, schaatsen en speurtochten.