We mogen weer dubbelen

Door gepubliceerd op: 20-05-2020Categorieën: Algemeen Nieuws

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis en padel versneld te versoepelen. De gemeente Nederweert heeft ons hier zojuist al goedkeuring voor verleend.

Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan bij tennis, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren. Dit betekent dat er reserveringen kunnen worden gemaakt van 45 minuten voor enkelspel en 60 minuten voor dubbelspel. Ook is het niet de bedoeling om na de wedstrijd nog even ‘na te buurten’ of te blijven kijken.

Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen.

Het gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden is belangrijk, zodat de drukte op de verenigingen goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om verenigingen en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis en padel in de anderhalvemetersamenleving. Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen.

Wil je dit delen?

Categorieën