CORONA UPDATE: DUBBELEN MAG!

Door gepubliceerd op: 20-12-2021Categorieën: Algemeen Nieuws, Competitie, Corona Nieuws, Evenementen, Jeugd, Senioren, Toernooi

Onderstaand gebaseerd op de publicatie van de KNLTB

Enkelspel en dubbelspel is toegestaan tot 17:00u.

Het kabinet en het OMT maken zich grote zorgen om de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. Om de verspreiding van het virus te vertragen stelt het kabinet vanaf zondag 19 december 5.00 uur een harde lockdown in. Buiten tennissen blijft mogelijk van 05.00 tot 17 uur. De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.

Enkelspel én dubbelen mag met inachtneming van onderstaand

Onze tennisvelden mogen open blijven van 5 tot 17 uur.

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Tennis met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1,5 meter afstand. Twee groepen (koppels) moeten elkaar voldoende afstand geven. Dubbelen is ook mogelijk als spelers 1,5 meter afstand tot elkaar en tot het andere koppel op de baan houden. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baanhelft. De groepen mogen niet gemengd worden.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen onbeperkt buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.
  • Competities worden per direct stilgelegd.
  • Onze kantine moet gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.

Lees hier de maatregelen voor de sport: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport

De KNLTB is in overleg met NOC&NSF en VWS over de verdere uitwerking en bekijken wat de maatregelen betekenen voor latere competities en toernooien.

Wil je dit delen?