CORONA UPDATE: AVONDLOCKDOWN, TENNIS MOGELIJK TOT 17 UUR

Door gepubliceerd op: 27-11-2021Categorieën: Algemeen Nieuws

Onderstaand artikel is grotendeels overgenomen van de KNLTB.

Het aantal coronabesmettingen is hard gestegen en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom besloten dat extra maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Vanaf zondag 28 november geldt een ’avondlockdown’ voor verschillende sectoren, ook voor de amateursport. Tennissen mag dan tot 17.00 uur. De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

Lees hier het uitgebreide bericht van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/11/26/avond-lockdown-en-strengere-maatregelen-overdag

Maatregelen voor tennis

De maatregelen voor tennis in het kort:

  • Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen van 05.00 uur tot 17.00 uur. Dit geldt voor vrij spelen, trainingen, competities en toernooien.
  • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, buiten de baan of op het park is de 1.5 meter wel verplicht. Geef elkaar de ruimte.
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
  • Horeca op sportlocaties mag open van 5.00 uur tot 17.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en 1.5 meter afstand is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het paviljoen een CTB moet laten zien. Dit geldt voor alle binnenruimtes, dus kantine maar ook kleedkamer en toilet.
  • Publiek is niet toegestaan op het park.

Uitzonderingen:

  • Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties.
  • Topsportwedstrijden vormen een uitzondering, deze mogen na 17.00 uur wel doorgaan. Zonder publiek.

Hoe nu verder?

De aanscherping van de maatregelen heeft natuurlijk impact op verenigingen, spelers, leraren en haleigenaren. De KNLTB is in nauw contact met NOC*NSF en VWS over de exacte uitwerking voor de sport en ze proberen de details zo snel mogelijk duidelijk te krijgen. De KNLTB roept de Tweede Kamer op om het trainen op doordeweekse dagen na 17 uur voor kinderen en volwassenen onder deskundige begeleiding bij een vereniging toch mogelijk te maken.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom tennis, padel en het coronavirus. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Wil je dit delen?